Headerimage HM Dakkapellen

Dakkapel met een plat dak
Dit type dakkapel wordt verreweg het meest toegepast in Nederland. De dakkapel kenmerkt zich door het platte dak en de rechte contouren

Dakkapel met een pannendak
Een dakkapel met een schuin aflopend dak, met daarop pannen wordt in de volksmond ‘’pannendak’’ genoemd. Dit type dakkapel kan niet op iedere willekeurige woning worden geplaatst en is altijd vergunningsplichtig.

Dakkapel met nokverlegging

In sommige gevallen is de montage van een standaard dakkapel niet mogelijk. Wellicht is een dakkapel met nokverhoging of nokverlegging wel een mogelijkheid. Ook de dakkapellen worden préfab gemaakt en binnen 1 dag op uw woning gemonteerd. Op deze manier creëert u een praktische zolderkamer.

Dakkapel Op maat:
Naast de standaard dakkapellen fabriceren wij alle typen dakkapellen, in elke gewenste uitvoering en vorm.

Keuze uit materialen voor uw dakkapel

In materiaalkeuze voor uw dakkapel zijn er veel mogelijkheden. Uiteraard kunt u in onze showroom de materialen en mogelijkheden werkelijk bekijken.
Al onze dakkapellen worden standaard uitgevoerd met HR ++ isolatieglas, ventilatieroosters en verholen goten aan de zijkant van de dakkapel en uiteraard hoogwaardige dakbedekking EPDM.

Kozijnen, kunststof of hardhout
– Kunststof kozijn
Kiest u voor kunststof kozijnen, dan kiest u voor een onderhoudsarm product.
HM Dakkapellen levert en monteert het VEKA en / of Rehau-kozijnen. De kunststof kozijnen hebben een uitzonderlijk hoge isolatiewaarde. Zowel voor warmte als geluid. De kozijnen zijn namelijk opgebouwd uit meerdere kamers en voorzien van hoogwaardige dichtingen. Bovendien zijn de profielen zó geconstrueerd dat de ramen perfect sluiten. De kozijnen zijn altijd uitgevoerd met een draai-kiep systeem. De kozijnen zijn leverbaar in diverse kleuren!

– Hardhouten kozijn
Kiest u voor houten kozijnen, dan kiest u voor sfeer en een oersterk natuurproduct. Door het natuurlijke houtnerf patroon in het houten kozijn heeft u altijd een uniek product. HM Dakkapellen monteert altijd hardhouten kozijnen (FSC-hout). Het grote voordeel van houten kozijnen is dat u ze kunt bewerken en de kleur kunt wijzigen. Kleine slechte stukken kunt u makkelijk vervangen, beschadigingen kunt u vrijwel altijd repareren.

Zijwangen / boeidelen
(volkernplaat) Trespa
De kern van Trespa massief platen is gemaakt van thermogeharde kunststoffen en harsen. Daarnaast zijn de platen versterkt met celluloselagen, waardoor de platen enorm sterk zijn. De toplaag is gemaakt op basis van acrylaat en maakt de platen bestand tegen alle weersinvloeden. Deze unieke eigenschappen maken de Trespa panelen veelzijdig toepasbaar en vooral duurzaam. Trespa is uiteraard in vele kleuren leverbaar!

Of ook met volschuim boeidelen:
Wij werken met volschuim dakranden van Swish. Deze zijn uitermate geschikt voor het bekleden van de boeidelen en het het front. Door het geringe gewicht, de massieve uitvoering en de goede verwerkingseigenschappen is Swish net zo gemakkelijk te bewerken als hout. Swish dakrand panelen zijn onderhoudsarm en hoeven nooit geschilderd te worden; ook ideaal dus voor toepassing op moeilijk bereikbare plaatsen.
• Onderhoudsarm en kleurvast
• Leverbaar in 13 kleuren
• Makkelijk verwerkbaar

Glad en met nerf folie te verkrijgen

Keralit of VinyPlud (kunststof rabat delen)
Keralit en VinyPlus worden gemaakt van hoogwaardig gerecycled kunststof. Hetzelfde materiaal dat gebruikt wordt voor bijvoorbeeld vliegtuigonderdelen. De aangebrachte houtnerffolie zorgt ervoor dat Trespa en VinyPlus dezelfde warme en vertrouwde uitstraling heeft als hout, maar toch weinig onderhoud vereist. De rabatdelen zijn zowel horizontaal, vertikaal of schuin te monteren.

Multiplex (triplex)
Multiplex is een gladde plaat gemaakt van hout, welke uit meerdere fineerlagen bestaat. Multiplex vertoont minder werking dan massief hout. Multiplex is uiteraard te schilderen in in elke gewenste kleur, welke past bij de sfeer van uw woning.
– Western red cedar rabatdelen:
Western red cedar is een zeer duurzame houtsoort voor gevelbekleding. Het is licht van
gewicht en gemakkelijk te verwerken. Western red cedar is een prachtig product, welke veel gebruikt voor voor de luxere woningen en authentieke panden.

Zink
Zink is erg duurzaam in het gebruik en zal niet snel verouderen. Gedurende de jaren na het aanbrengen van zink, zult u weinig veranderingen aantreffen. een aantal sterke eigenschappen; het is goed repareerbaar en verwerkbaar. Daarnaast heeft een mooie uitstraling. Zink is leverbaar als gladde plaat, maar ook als zinken velsbanen (rabatdelen).